24 mars 2017

Friluftsdag i ishallen

Idag hade vi en härlig friluftsdag i ishallen! Det åktes för fullt med stora leenden. Att få ha med fika var  uppskattat. Det värmde extra gott att se alla snälla kompisar som hjälpte och stöttade kompisar som inte hade åkt så mycket tidigare. Vi har verkligen fantastiska elever och fantastiska skridskoåkare!














23 mars 2017

Sekvensbilder

Vi använder oss av sekvensbilder i vårt arbete med berättande text. Vi har lyssnat till en berättelse som passade till en bildsekvens. Berättelsen var i två olika versioner, en mycket kortfattad och en med många detaljer. Det är viktigt att barnen får höra skillnaden mellan texter och vara delaktiga i diskussionen om vad det är som gör vissa berättelser bättre än andra. Barnen var mycket överrens om att detaljer och beskrivningar är viktigt. 




Barnen fick olika bildsekvenser som de skulle lägga i kronologisk ordning. Det blev även läsförståelseträning när de sedan skulle kombinera rätt textrutor till rätt bild. 






Vägmärken

Vägmärken är intressant tycker många! Lite tid ägnar vi därför åt det!




Kunna identifiera trafikfaror...

... är ett mål i vårt arbete med trafik. Innan vi går ut och studerar trafikmiljön runt skolan och eventuella faror där övade vi oss på att se faror på bild. Vi diskuterade och skrev. Vi försökte också komma på lösningar på hur trafiksäkerheten kan förbättras.






22 mars 2017

10monkeys - Mattematchen

Att träna matte på i-paden är ett uppskattat alternativ till att räkna i matteboken. Vi har nu gått med i Mattematchen för att få tillgång till en mängd bra övningar. Vi individualiserar och låter eleverna öva inom det talområde som de behöver. Vi har valt att börja med att repetera för att sedan gå vidare till mer avancerade uppgifter. 










21 mars 2017

Idag har vi rockat sockor!

Idag har vi hyllat olikheter på olika sätt. Vi har diskuterat, tittat på bildspel, lärt oss mer om varför vi rockar sockorna den 21 mars samt tittat på en otroligt varm film om syskonparet Ebba och William.

Här är en klass med alla rockiga sockor!



Vi skriver en berättelse..........

...........tillsammans. Ja, idag har vi skapat en berättelse med röd tråd tillsammans. Vi började med att planera vår berättelse i denna planeringsmall.

Här är planeringar från två klasser



 Vi skrev in stödord och stödmeningar i varje ruta och barnen hade många härliga idéer. Efter det var det dags att skriva ihop sagan och formulera meningar tillsammans. Bit för bit växte berättelsen fram och vilket härligt resultat det blev. Vi avslutade med att förstärka berättelsen med en passande bild.


20 mars 2017

Magnetiskt eller inte?

Ja det är frågan vi ställer oss på veckans NTA. Vi följer vår nu ganska invanda arbetsordning: 
förutsägelse - undersökning - dokumentation.








Rocka sockorna imorgon!

Imorgon rockar hela Harvestadsskolan sockorna. Kom till skolan i olika strumpor!

Projekt Town

På fritids Lodjuret har det under några veckor, planerats, målats, klippts, klistrats, skapats och fixats.
Resultatet är denna vackra lilla stad.