15 juni 2017

Glad sommar!


Med en bild lånad från skolans instagramkonto tackar vi för ett fantastiskt läsår! 

Vi önskar er en riktigt GLAD SOMMAR!

Vi ses igen i augusti!


14 juni 2017

Skogsutflykt

Vilken fantastisk förmiddag vi har haft! Vi promenerade till skogen denna sista skoldag på terminen för lek, mys och samvaro. Vi hade en toppenutflykt med fint väder och glada miner. Barnen lekte och fikade om vartannat. Stor guldstjärna till alla fina ettor.
Här kommer lite bilder!
















Den magiska kulan är nu din!







13 juni 2017

Handfjärilar

Det börjar bli tomt och kalt i våra klassrum inför sommarens storstädning. När vi börjar år 2 i höst så vill vi ha något fint att sätta upp i de kala klassrummen, så därför har vi förberett fina handfjärilar som vi kommer att göra klart på torsdagmorgon. Samarbete med en kompis krävdes för att göra mallen till fjärilen.




Tack och hej från Kim Leksaksson

Tyvärr hade inte direktör Kim Leksaksson möjlighet att hälsa på oss på skolan men han han skickade i alla fall en hälsning. I brevet kunde vi se att Kim är en man. Flera har tänkt sig Kim som en kvinna så vi kom att diskutera att namn som både tjejer och killar kan heta. Kim verkar mycket nöjd med vårt arbete så han skickade också med diplom som vi delade ut.


Hur roligt har det då varit att arbeta med leksaksfabriken? Jo så här enligt en av våra klasser:



12 juni 2017

Sommarboken

Vi gör oss redo för sommarläsning!
Det är viktigt att läsa mycket och ofta i sommar så att inte läsmusklerna blir slappa och läskondisen blir sämre. Under veckan får alla barn på Harvestadsskolan hem ett häfte som heter sommarboken. Det är en läsutmaning som är frivillig, men som vi naturligtvis hoppas att många kommer att genomföra. Sommarboken innebär att man ska läsa fem böcker i sommar och göra de uppgifter som finns i häftet. I terminsstarten lämnas häftet in och man kommer då att få välja en bok som man får som gåva.

Under veckan kommer barnen få möjlighet att låna hem böcker från skolbiblioteket som de kan läsa i sommar.