25 augusti 2017

Ritskola!

Det handlade om symmetri på veckans ritskola. Vi ritade fantasifulla fjärilar efter instruktion och uppdraget var att få den så symmetrisk som möjligt. Barnens tränade ögon såg att fjärilen på filmen faktiskt inte var helt symmetriskt.









Fotografering tisdag 29/8

Vi kommer att fotograferas klassvis och individuellt. Det kommer också att tas foton på elevrådet, matrådet och biblioteksrådet.


Den viktiga högläsningen och boksamtalet

Högläsning är något som våra elever gillar och vi också! När vi läser högt arbetar med olika läsförståelsestrategier och samtalar om texten. Vi är konstnärer som skapar inre bilder, spågummor som förutsäger, detektiver som reder ut oklarheter, reportrar som ställer frågor och cowboyer som sammanfattar handlingen.

Vi läser olika böcker i klasserna och alla tre böckerna verkar gå hem.






24 augusti 2017

Kvalitetsarbete

Idag har vi påbörjat ett område som vi kallar kvalitetsarbete. I detta arbete vill vi göra barnen medvetna om vad kvalitet på skolarbetet är genom att synliggöra och ge konkreta exempel. Detta arbete är kopplat till vår lärandesymbol solrosen som handlar om att synliggöra lärandet för eleverna. Eleverna fick se fyra målade mandalabilder. I smågrupper fick de diskutera och numrera de olika bilderna efter kvalitet, samt motivera varför. Grupperna fick sedan redovisa sina åsikter genom att gå fram och sätta dit post-it lappar med nummer. 

Så här lät det bland annat.

- Den här bilden är bättre, för den som har målat den har använt fler färger och målat innanför linjerna.
- Den är bättre för det syns inget vitt på bilden, allt är ifyllt.
- Den här får nummer fyra för det är bara en färg och jätteslarvigt

I en klass var alla grupperna överrens om numreringen och i en annan var det lite varierat.

Efter en mycket givande diskussion kikade vi närmre på solrosbladen: jag lär lär mig när jag anstränger mig, jag lär mig när jag utmanar mig och jag lär mig när jag koncentrerar mig.

Barnen fick sedan i uppdrag att måla en mandalabild och naturligtvis sikta mot hög kvalitet.
Vi kan bara säga att de tog uppdraget på stort allvar👍😀





Mer symmetri

Idag gjorde vi symmetritavlor efter en filminstruktion. 

Fullt fokus med fint resultat.








Vi tränade också på Ipaden.





Kan jag det här med symmetri nu? Ja, så här såg utvärderingsresultatet ut i en av våra tvåor.

23 augusti 2017

Mera alfabet

Nu rabblar vi alfabetet kan vi lova! Vi sjunger, ser filmer, skriver och använder lärplattan. Vi ska också träna på att inte behöva börja rabbla alfabetet från A om frågan är vilken bokstav som kommer efter R. De elever som känner sig säkra på alfabetet har börjat öva alfabetisk ordning, både efter första och andra bokstaven.












22 augusti 2017

Första bildlektionen

I veckan har barnen i år 2 sin första bildlektion. Toppen, kul, härligt! Barnen har längtat efter alla nya skolämnen






Skogsutflykt

Idag gjorde vi en utflykt till skogen och vi hade en riktigt skön och härlig förmiddag. Vi klarade oss utan regn och det sprack faktiskt upp till blå himmel och solsken. Det blev lek, fika och även lite symmetriletande.