3 maj 2019

Silverkatten

Härligt skapande på bilden  av våra treor!







Bugg, loop, algoritm......

Oj vad många härliga nya ord vi lär oss på våra programmeringslektioner! Våra lärarstudenter Johanna och Jennifer har i veckan haft flera lektioner med våra elever. Vi har dansat ett programmeringsdans, sett på avsnitt ur serien programmera mera, lärt oss och tränat på nya begrepp. 
Här har vi tränat på att hitta buggar i koderna samt göra egna loopar. 








2 maj 2019

Belöningsdag

De nationella proven består av inte mindre än 17 delprov! Våra elever var väl värda denna belöningsdag efter att ha genomfört dem alla. Eleverna fick önska innehåll och majoriteten önskade en skogsutflykt med medhavd matsäck och filmmys med popcorn. Vi hann med både utflykt, film och lite fritt val av aktivitet i klassrummet. Här kommer dagen i bilder.



































30 april 2019

Programmering utomhus

Studenterna fortsätter med programmering i alla våra tre klasser. Vi passar på att vara ute i det fina vädret och testar att programmera oss själva genom koder. 
När vi var ute fick barnen jobba i par där den ena eleven fick agera programmerare och den andre robot. Enligt en kod fick eleverna sedan röra sig enligt särskilt mönster. 
1 = ett steg fram
2 = sväng höger
3 = sväng vänster


Efteråt utvärderade vi och en av klasserna svarade såhär: 
Vi fortsätter programmering i veckan och pratar om viktiga begrepp att förstå, som mönster, algoritmer, loopar eller buggar. 
Så småningom kommer eleverna också att få testa på att programmera i olika appar. Spännande! 




29 april 2019

Programmera mera

Vi fortsatte arbetet med programmering idag. Våra lärarstudenter har valt att lägga upp arbetet lite olika men båda genomför lektionerna i våra tre klasser. Tillsammans med Johanna har vi pratat om vilket språk datorn förstår. Vi har pratat om ettor och nollor, algoritmer, mönster, kodning, buggar och loopar. Vi vet nu vem Ada Lovelace, född 1815, är och varför man pratar om henne när man pratar om programmering. Vi dansade också en programmeringsdans till låter ”Suffla, shuffla”. Det var kul och svettigt! Ett program i serien ”Programmera mera” sågs också innan vi jobbade med ett par olika arbetsblad.