17 februari 2017

Frågor, fjärilar, fantasiflaggor, former och fingerfärdighet

På veckans bokstav F har vi skrivit frågor till en känd person eller figur. Barnen fick välja person och sedan fundera ut vilka frågor de skulle ställa.





 kärlekens tecken skapade vi fjärilar i form av hjärtan i olika storlekar




Former är härligt! Barnen la härliga mönster och ritade av.



De som hann gjorde fantasiflaggor eller tränade fingerfärdighet, öga-hand koordination och taluppfattning genom att spela i appen Fingu.


Crazy hair-day

Vi är alla unika och har rätt att vara de vi är! Därför avslutades kärleksveckan med knasiga frisyrer och hårdekorationer. Somliga mer crazy än andra...!
















Vernissage i kärlekens tecken

Kärleken flödar på Harvestadsskolan! Vi har sett sååå fina alster på skolans kärleksutställning! Se själva! (Vårt bidrag är de vackra garnhjärtanen.)




















16 februari 2017

Skicka vidare - en vänlig handling

I måndags delade representanter från elevrådet ut ett vänligt uppdrag i varje klass. Uppdraget bestod av att göra en vänlig handling för en annan klass på skolan. Idag fick en av våra klasser ett fint hjärta från förskoleklass B. Tack!



Vi i ettan kommer att glädja tre klasser på skolan i morgon med fina kort. Motivet på kortet har vi övat på att rita på ritskolan den här veckan. 






Kärleksfilurer - ett subtraktionsspel

Med hjälp av två tärningar som skulle subtraheras skulle vi få till en liten kärleksfilur. Summan på subtraktionen avgjorde vad som skulle ritas. Den som först ritat hela kärleksfiluren vann. Kul och uppskattat!








15 februari 2017

Ännu mera kärlek

Har du hört något snällt och vänligt som någon har sagt idag? I så fall ska du skriva upp det du hört på  'klotterväggen' som finns i alla ettors klassrum! Det är härligt att läsa allt positivt!


Vi försöker låta vårt kärlekstema synas så mycket som möjligt. Även när vi spelar tre i rad!



Kärleksläsning

Idag läste vi en liten kärleksberättelse i våra läsgrupper. Det handlade om en tjej som fick ett kort från en hemlig beundrare på alla hjärtans dag. Vi läste berättelsen och arbetade sedan med uppgifter som var kopplade till texten. Vi pausar läsläxan över sportlovet så därför har inte läseböckerna följt med hem idag. 





14 februari 2017

Vi syr garnhjärtan

 Barnen tyckte att det var så roligt att få sy i papper som vi gjorde på bokstaven ö. De har önskat att få sy mer, så därför passade det nu utmärkt att sy garnhjärtan till Harvestadsskolans kärleksutställning på fredag. Alla klasser ska bidra med något som ska sättas upp utanför matsalen samt i korridoren vid slöjdsalarna. Titta så fina de blev.





Klockan

På ett av blombladen i vår solros kan vi läsa att "vi lär oss genom att öva på olika sätt". Då är stationer ett bra sätt. Vi har använt stationer tidigare när vi övade på 10-kompisarna men den här veckans stationer bestod av fyra olika sätt att träna klockan. 
Vi passar på att tipsa om elevspel.se. Det är en sida där det finns många olika övningar, bland annat klockan.