2 december 2016

Äntligen snö!

Med en vintervit skolgård där det leks för fullt på rasterna önskar vi er en trevlig helg!



Katter, konstnärer och knyta

Veckans bokstav har varit Kk. På skrivastationen fick eleverna en ifylld tankekarta med nyckelord om katten. Med hjälp av dem skulle man sedan skriva en faktatext om katten.


På den skapande stationen var vi konstnärer och målade djuren vi gjorde när vi jobbade med Dd.




På parkeringen kunde vi öva oss på att göra knopar, knyta och göra kompiskatter.






1 december 2016

Vi skriver om advent

Nästa steg i vårt arbete om advent var att repetera den fakta vi hörde på filmen vi sett. Därefter skrev vi egna texter om advent på våra i-pads. Vi hade valt varsin bild till hjälp att utgå från.



"Lyckoborgen" - radions adventskalender

Med hjälp av radions adventskalender "Lyckoborgen" ska vi öva oss på den lässtrategi som brukar kallas Konstnären. När vi lyssnar ska vi försöka skapa inre bilder. Vad ser vi? Vad hör vi? Vad känner vi? I ett litet häfte ritar vi samtidigt något som vi fastnar för i avsnittet. Eleverna var positiva till dagens premiäravsnitt.




30 november 2016

Vi pratar om advent och julen

På SO lektionerna denna vecka pratar vi om advent och julen. 
Vad betyder ordet advent? Varför firar vi jul? Vad är religion? Vad är en högtid?
Det är många frågor som vi vill ha svar på, därför tittade vi på en film som gav oss många svar. Barnen har också fått välja en julbild som de skriver meningar till på lärplattan.


Talet 8 på många olika sätt

Kom på 8 uppgifter där svaret blir 8. Ja, det var uppdraget som barnen fick. Med stor entusiasm och en handfull bönor så tog sig alla an uppgiften. Många utmanade sig själva genom att arbeta med högre tal och självklart fick man tänka multiplikation och division också om man ville och kunde.






29 november 2016

Återkopplingstid

På återkopplingstiden denna period fokuserar vi på läsning och tillsammans med varje elev sätter vi upp individuella läsmål. Vi pratar färgläsning och barnen får själva komma med förslag på hur de ska nå sina uppsatta mål. I barnens solrospärmar dokumenterar vi det vi kommer överrens om.

Arbetet fortsätter.....

Nu är alla i full gång med sina faktatexter om ett valt svenskt däggdjur. Med hjälp av tankekartan och stödorden växer meningar fram. Denna vecka kommer också vår fokusbibliotekarie visa barnen hur man kopierar sin faktatext från Skolstil och hur man infogar den i appen Pic Collage. 



28 november 2016

Vaccinationsdags

Idag var det dags att ta spruta för våra ettor. Lite småpirriga var barnen i morse, men så bra det gick. Efter sprutan fick man Festis och alla var så nöjda när de kom tillbaka till klassrummen.