17 augusti 2018

Kommer vi att ha Grej of the day i trean?

Det var många som ställde den frågan den första skoldagen och självklart kommer vi det. Barnen i år 3 tycker mycket om vårt "grejande" på fredagar, där eleverna själva önskar innehåll till veckans ämne. I år två så har eleverna skrivit tankekartor fritt under tiden de har lyssnat på minilektionen, vilket inte alltid har varit så lätt.  Idag har vi gjort en tankekarta tillsammans för att förklara och visa hur man kan göra och på vilket sätt man drar armar och gör nya bubblor. 

Veckans spännande grej var Amazonfloden.
















"Min boll"

Vi gör små presentationer av oss själva i en fotboll och dessa kommer att pryda våra kapprum. I bollens olika fält står bland annat favoritfärg, ålder, favoritmat, bästa årstiden m.m. 
Här är några av de personliga bollarna:









16 augusti 2018

Solrosen

Som ni alla redan vet använder vi oss av vår solros som finns i klassrummet för att synliggöra lärandet för eleverna. Varje år uppdaterar vi kronbladen på solrosen och använder oss av våra händer. I år dekorerade vi händerna med silkespapper. Det färdiga resultatet hur solrosen blev är inte riktigt klart, då inte alla hann klart med den här uppgiften. Kika in i klassrummet om ett par dagar så får ni se hur det blev med alla händer tillsammans! 







Dolly Style hälsar oss välkomna tillbaka!

Så härligt det var att träffa alla våra fina elever igen! Vi möttes upp i våra klassrum innan vi gick ut på skolgården och sjöng tillsammans med Andreas och hela skolan. Efter sången kom flera spelare ur LHCs damlag och bjöd på glass. Dessutom fick vi en skolstartshäsning från självaste Dolly Style!



Klicka på länken om du vill höra hälsningen.


15 augusti 2018

Skolstart!

🖤-ligt välkomna tillbaka till läsåret 2018-2019!
Vi träffas i klassrummen kl. 8.10 som vanligt imorgon. Skolan slutar 12.30 första dagen och då tar fritids vid.