9 december 2016

Åsnor, årsringar, årstavla och året

Som ni förstår av rubriken har veckans bokstav varit Å. Vi har skrivit meningar om årets årstider och månader. På skapandestationen gjorde vi fina Ior-åsnor. På parkeringen gällde det att hålla tungan rätt i munnen när vi ritade årsringar som inte fick nudda varandra. Fina årtalstavlor med barnens födelsedatum skapades också.





8 december 2016

Vårt samhälle

På so:n har vi påbörjat ett arbete som handlar om olika samhällsfunktioner, yrken och verksamheter i år närmiljö. Vi diskuterade vad ett samhälle är och vad som brukar finnas i ett samhälle, ex. Linköping. Vi pratade också om vilka platser vi ofta är på och vilka vi bara är på ibland.













Färgläsning både hemma och i skolan

 Vi är inne i en intensiv läsperiod av både läslistor och böcker. På återkopplingstiden pratar vi också läsning och sätter upp läsmål. Hemme läser eleverna också färgläsning och läslistor.





7 december 2016

Problemlösning med jultema

Varje vecka arbetar vi med problemlösning och under hösten har vi tränat oss på att lösa olika problem med hjälp av tre strategier. Dessa strategier är att rita sig fram till svaret, använda laborativt material(plockisar) samt använda sig av mattespråket(tecken och symboler). Idag har vi löst julproblem och barnen har arbetat två och två. De fick själva välja strategi och sedan visa och förklara hur de tänkt för en vuxen.




Titta vilka fina lösningar!






6 december 2016

Boktipskalender

I biblioteket finns en boktipskalender. Bakom luckorna döljer sig enkla bokpresentationer som treorna och fyrorna har gjort. Spännande tycker ettorna!




Färdiga faktatexter

Nu sluter vi cirkeln. Vi har gått hela varvet runt i den s.k. cirkelmodellen. Först gjorde vi allt gemensamt om ekorren sedan gjorde eleverna om hela processen parvis om ett djur de valt.
 Vi har läst fakta om djuret från en källa, tagit ut stödord och skrivit dem i en tankekarta, skrivit en egen faktatext utifrån stödorden, valt två bilder från nätet som man får använda och slutligen lärt oss använda appen Pic collage. Alla har verkligen jobbat på och resultatet blev både fint och informativt!



5 december 2016

Lucka 3 och 4

Idag har vi lyssnat på helgens avsnitt av Lyckoborgen och imorgon lyssnar vi på avsnitt 5 och 6 så att vi kommer i fas. Vi börjar alltid med att förutspå vad avsnittet ska handla om utifrån rubrik och bild. Idag fick barnen måla något från de avsnitt vi lyssnade på.



Vilken bokstav?

Gissa bokstaven som vi arbetar med den här veckan!
Ledtråd är bilden från veckans ritskola.