24 maj 2019

Terminens sista "Grej"

Idag har vi med ett sting sorg haft terminens sista " grej" som handlade om Harvestadsskolornas lärandesymbol, nämligen solrosen. Tänk vad mycket nytt man kan lära sig varje dag. Vad har solrosen med ordet heliotropism att göra egentligen? Tänk att den högsta solrosen blev nästan 10 meter lång. Vi kunde göra en koppling till vår " grej" om Pocahontas att det var indianerna i nordamerika som redan 3000 år före Kristus odlade solroser och att de togs med till Europa av engelska fartyg.







Nu är böckerna fulla med tankekartor och vi kommer att skicka hem dom innan sommaren.










Vi tackar för alla härliga " grejer" som barnen själva har önskat och vi har gjort minilektioner om ❤️ och kom ihåg:


KUNSKAP ÄR COOLT!

23 maj 2019

Melodifestivalen 2019

Idag hölls Harvestadsskolorna melodifestival på Bogestad. Vi bjöds på fantastiska bidrag från våra treor, fyror och femmor. Dessutom blev vi överraskade med uppträdande av The Lovers of Valdaro! 













22 maj 2019

Family!

På veckans engelskalektion börjar vi med att se det sista avsnitten från the game vilket handlar om familjen. Där får eleverna bland annat lära sig vad de olika familjemedlemmarna heter på engelska. 



Vi gör sedan ett arbetsblad tillsammans där vi tränar vidare på familjemedlemmarnas namn.





Vi avslutar med ett memory där vi upprepar de begrepp som vi arbetat med under terminen.






21 maj 2019

Judendomen

Denna vecka lär vi oss om judendomen som är den sista religionen i vårt arbetsområde. Vi har läst fakta, tittat på film och skrivit om judendomen. Vi har även tagit del av berättelsen om David och Goliat som är en central beröttelse inom denna religion. Dokumentationen sker i våra tillverkade Torarullar.