16 februari 2018

Bilder från Crazy colour day

Med några bilder på härligt färgglada elever vill önska er ett härligt sportlov!









Olympiska spelen

”Antika lekar” var veckans ledtråd och det var många elever som klurat ut att vi skulle berätta om de Olympiska spelen. Vi började i antikens Grekland och slutade i årets tävlingar. Grej of the day är ALLTID intressant och spännande! 

Numera visar vi hela skolan vad vi gör på Grej of the day. I matsalen har vi satt upp en världskarta där vi markerar ut de platser vi pratat om och vi visar också ett par exempel på hur en tankekarta kan se ut.









15 februari 2018

Variation av arbete

När vi får pröva att göra på olika sätt kan vi lära oss. Eleverna får ofta göra på olika sätt för att variationen stimulerar och genom variation blir det också, förhoppningsvis, ett roligt sätt att lära. 
Vi har i veckan jobbat med bråk på mattelektionerna, på olika sätt. 
Bråk i arbetshäfte
Bråkmemory
 Vi spelade bråk-bingo och när en elev fick bingo spelades melodin från ”fågeldansen”. 



crazy colour day

En liten påminnelse inför morgondagen.........
Vi avslutar kärleksveckan färgglatt och mönsterrikt.



Kärleksdikter

Tidigare i veckan fick barnen träna på att skriva dikter med hjälp av olika " börjor". Dikterna blev helt fantastiska. Idag fortsatte arbetet och vi har skrivit orddikter på tema kärlek såklart. Först tittade vi på hur man skriver en orddikt, efter det samlade vi en massa kärleksord på tavlan och till sist fick eleverna börja sitt poesiarbete. Vi skrev med pennan på papper med fina kärleksramar. Kärleksdikterna blev helt enkelt undbara....... vilka poeter vi har i år 2😃









14 februari 2018

Vill du veta mer om rymden?

I så fall ska du ta dig en titt på våra fantastiskt fina och informativa affischer som vi gjort i Pic collage. Som vi visat tidigare har vi läst fakta på NE junior, skrivit egna nyckelord och med hjälp av dem skrivit en egen text. Vi har också valt bilder som är tillåtna att använda. Här finns massor att lära för den som vill veta mer!





13 februari 2018

Verb är sådant som man gör...

... till exempel ser och hör!
Idag har vi introducerat en ny ordklass, verb. Verb kallas ibland för händelseord eller göraord. Vi har pratat om att man böjer verben och att det är viktigt att man får med verbets ändelse när man skriver, t.ex:
Nu skrattar jag. Igår skrattade jag. Imorgon hoppas jag att få skratta.






Dikter

Eftersom det är kärleksvecka på Harvestadsskolan försöker vi även att genomsyra lektionerna av kärlek. Idag startade vi upp med dikter, poesi. Vi pratade om att dikter kan vara väldigt olika och att ingenting är rätt eller fel. Eleverna fick diktkort för att få hjälp med hur man kan börja att skriva en dikt och se vad fina dikter det blev!






12 februari 2018

Bråk på matten

Denna vecka är det bråk på matten.......ja inte bråkigt såklart😃
Vi startade upp med en laboration där man skulle dela cirklar och rektanglar i olika delar. Efter det hade vi pizzafrossa och delade pizzor i olika delar och lärde oss vad de olika delarna heter. Till sist skrev vi de matematiska bråkuttrycken.










😘 på ritskolan

Givetvis går veckans ritakola också också i kärlekens tema!




🖤Kärleksvecka på Harvestads skolor🖤

Idag startade vi vår årliga kärleksvecka på skolan. Vi startade med ett samtal kring vad kärlek är. Vi kunde konstatera att det finns många olika sorters kärlek.
Efter det tittade vi på en instruktionsfilm som visade hur man gör ett tillsammans-🖤. Sedan tillverkade vi våra egna fantastiska hjärtan. Se så härliga de blev med alla olika färger och former! De är lika unika och fina som vi är!