10 november 2017

Mumier

Mumier, visst var det det som veckans Grej of the day handlade om. 
Lite läskigt att höra hur man gjorde förr i tiden i Egypten och det var häftigt att den äldsta mumien man har hittat är ca 5000 år gammal. 





Full aktivitet på slöjden

Nu tar vi en titt in i slöjdsalarna!
Det skapas små härliga samhällen efter ritning. Det målas, sågas och slipas.






Titta här vilka söta filurer och monster av filt och tråd!



















9 november 2017

Luftballonger

Den här veckan har vi fortsatt på tema luft på NO. Vi hade en kreativ lektion och tillverkade luftballonger. Bra träning på att klippa och klistra men också bra träning på att följa en instruktion. 
Nu hänger luftballongerna i våra klassrumsfönster, jättefina! 





Skriva med pennan, medsolar

Vi fortsätter arbetet med att skriva med pennan. Idag introducerades en ny form och imorgon fortsätter vi med flera bokstäver. 
Grundformen är en viktig del för att kunna forma bokstäverna korrekt. 



8 november 2017

Mera vektor

Vi kämpar på träningen i Vektor i nästan varje dag. Övningarna blir mer och mer utmanande men som tur är verkar våra elever fortfarande tycka att det är lika roligt nu som i början.





7 november 2017

Trolldom i Gamla stan

Alla våra elever har läsläxa till tisdagar men det kan skilja lite i grupperna på vad man har i läxa. En av våra grupper håller nu på att läsa ” Trolldom i Gamla stan” av Martin Olczak. Den ingår i samlingsvolymen ”Jakten på Jack”.
I gruppen har vi intressanta samtal både före och efter läsning. Samtalen kan handla om vad vi tyckt om i kapitalet, vad vi inte tyckt om eller om det var något som förvånat oss. Vi har också, precis som alla läsgrupper gjort, övat på frågor som är på ytan, dvs svaret står i texten.




Kyrkor

Inspirerade av dagens fina besök i Landeryds kyrka ritade en av klasserna kyrkor när vi hade ritskola. Det kommer de andra två klasserna göra under veckan också.






6 november 2017

Allahelgonavandring

I veckan kommer alla tvåor att besöka Landeryds kyrka för att få gå en allahelgonavandring. Idag har en klass besökt kyrkan och där fick vi bland annat veta hur en begravning kan gå till. Prästen visade bilder och förklarade och barnen ställde många bra frågor. Efter samlingen inne i kyrkan fick barnen tända ljus. Vi gjorde också en vandring ute på kyrkogården där vi fick lära oss om mer om vad som står på en gravsten. Vad betyder stjärnan och korset nu igen? Till sist kikade vi på de båda minneslundarna med alla tända ljus. Barnen hade en del tankar och funderingar efter besöket så vi hade en stund i klassrummet där vi tillsammans reflekterade kring våra upplevelser. Det var ett mycket lyckat besök och imorgon och på onsdag åker de andra klasserna till kyrkan.

Här kommer lite bilder från besöket.