3 februari 2017

100-dagen

Nu får ni frossa i bilder från vår härliga 100-dag som varit så lyckad!

























2 februari 2017

Träna inför utvecklingssamtalet

När eleverna nu delvis ska hålla i sitt eget samtal behöver man ju så klart öva. Det finns en dagordning att utgå från. Först övade man enskilt och sedan i par. Det verkar vara lite pirrigt med utvecklingssamtal!

Eleverna fick ta hem sin solrospärm idag och den måste tas med till skolan när eleven har sitt samtal. Hela samtalet bygger på det som sitter i pärmen.









1 februari 2017

100 kalas!

Två dagar kvar sedan firar vi 100 dagar smartare. Som vi längtar till vårt kalas på fredag!
Vi har förberett lite och gjort fina 100 kronor som vi kommer att ha på oss.


Automatiseringsträning

Det är inte bara viktigt att få flyt i läsingen utan även i räknandet så därför tränar vi för fullt på additions och subtraktionstabellerna. Först och främst har vi som mål att automatisera lilla plus( addition 0-10) och lilla minus(subtraktion 0-10) sedan går vi över på stora plus(0-20)och stora minus(0-20). Att  automatisera tabellerna innebär att man kan svara ganska direkt på talen utan att behöva tänka länge, använda fingrar eller "plockisar". Vi tränar på varierade sätt såsom teknikträning, mattekort, IPad, remsor, spel och snottror. Denna veckan har vi klippt ut mattekort som man kan träna med själv eller tillsammans med en kompis.



31 januari 2017

Inbjudan till utvecklingssamtal

I förberedelserna inför kommande utvecklingssamtal ingår att skriva en inbjudan till mamma och pappa. 








30 januari 2017

Torsdag 2/2...


... är sista dag att ta med sig 100 små saker till vår 100-utställning!

På fredag firar vi 100 dagar i skolan hela dagen lång! Kom ihåg att alla ettor slutar skolan 13.00 den dagen.

Förberedelsevecka inför utvecklingssamtalen

Nästa vecka börjar vårterminens utvecklingssamtal. Därför kommer vi ägna en hel del tid den här veckan till att förbereda dessa. Vi gör utvärderingar och pratar mål och bedömning. Tanken är att eleverna delvis själva ska leda sitt samtal så vi kommer också träna på det.