30 november 2018

Mattestationer

I veckan har eleverna jobbat med area, multiplikation och division. En av stationerna på stationsmatten var att visa med lego, konkret material, vilken multiplikation det var. T.ex om multiplikationen var 4x3 skulle eleverna bygga 4 legotorn med 3 legobitar i varje torn, då var det totalt 12 bitar. 
En annan station var att förstå sambandet multiplikation/division. Detta tyckte flera elever var lite svårt, så vi behöver öva mera! Barnen skrev räknehändelser till givna uttryck och skulle sedan räkna ett divisionstal och då också fylla i den öppna utsagan (multiplikationen). I veckan fick barnen en multiplikationsläxa. Så nu hoppas vi att barnen övar, övar och övar- övning ger färdighet! 








Välkommen advent!

Våra ljuslyktor är sååå vackra! Vi kan njuta av dem i skolan eller hemma. Trevlig advent!







Staden som sjönk

En mytomspunnen stad/ö någonstans på havets botten. Ja dagens grej handlade om Atlantis, så spännande och mystiskt! Har staden verkligen existerat eller är allt bara ett påhitt av Platon som är den ende som har skrivit något om denna plats. Som vanligt så växte härliga tankekartor i elevernas böcker.














29 november 2018

28 november 2018

Mer bilder från vinterljus!

3:ornas fantastiska teknikrum visades upp! 





















Den vackra skolgården! 











Mer Vinterljus 2018













Vinterljus 2018

Kallt, vackert & stämningsfullt.

















Presentation!

Utmaningen för veckans engelskalektion är att eleverna ska skapa en presentation utifrån de områden vi hittills arbetat med på engelskan; hello, numbers, sports och animals. Den ska eleverna få redovisa för varandra i mindre grupper nästa vecka.








Efter att de skrivit sin presentation får de träna på den, så att de känner sig säkra inför presentationen. Vi fortsätter med att jobba med olika arbetsblad som handlar om just dem arbetsområdena. 







Lektionen avslutas med att jag läser berättelsen om princess Smartypants högt för eleverna.