1 mars 2019

King of Pop

Intressant Grej idag!
Ingen mindre än kungen av pop! Önskad av flera elever.
Vi berättade om Michaels liv från uppväxten, the Jackson 5, solokarriären och hans tragiska bortgång. Fakta blandades med flera musik- och dansvideos. En riktigt lyckad Grej!




















28 februari 2019

Volym

Om drygt en vecka drar vi igång med de nationella proven. Mattelektionerna den här och kommande vecka kommer därför att vara varierande och repetera mycket av vad vi har lärt oss under tiden på lågstadiet. 
I veckan repeterade vi volym. Vi pratade om begreppen deciliter och liter, som förkortas dl och l. Hur många dl går det på en l? 
Om jag dricker ett glas vatten, ungefär hur mycket dricker jag då, 2dl eller 2l? De flesta hade koll på begreppen och tyckte att uppgiften var förhållandevis enkel! 






27 februari 2019

Järnåldern

Vi har förflyttat oss framåt i historien och stannat till vid järnåldern. Till en början arbetar vi ganska traditionellt. Uppstart utifrån en PowerPoint som följs upp av läsning av faktatext och arbetsblad. Vår plan är att fortsättningen på arbetet ska bli lite utmanande och mer annorlunda.







26 februari 2019

Vi konstruerar med papper!

På tekniken den här veckan får eleverna konstruera med papper. De ska i grupper med hjälp av 15 papper, en sax, lim och tejp, konstruera så högt de kan. De får i sina grupper börja med att prata ihop sig om hur de ska göra. Här krävs det att man i gruppen samarbetar med varandra och lyssnar in allas idéer. De får sedan göra en gemensam skiss, något de kan ha som stöd under själva konstruktionen. 





Eleverna kom med fantastiskt kreativa idéer och satte igång med stor entusiasm. 







Och det resulterade i många fina konstruktioner! 









Ä-ljudet

Vi går vidare med stavningsträningen och just nu handlar det om Ä-ljudet. Låter ä-ljudet långt så stavas det oftast med ä. Låter ä-ljudet kort kan det stavas med både e eller ä. Lurigt med alla dessa undantag som vi har i svenskan. 













25 februari 2019

Ritskola

Ser ni vem vi ritat på ritskolan?


Börjar ni ana?






Rätt gissat! Olof!












Mattematchen

Flera av er känner säkert till mattematchen som vi deltog i även förra våren. Det är en nationell mattetävling som organiseras av 10monkeys. Målet med tävlingen är att uppmuntra till matematiskt lärande på ett roligt och lustfyllt sätt. 10monkeys innehållet många övningar och uppgifter som vi använder oss av på matematiklektionerna. Idag har vi loggat in och tränar just nu på digital tid.