28 april 2017

Veckans Ritskola

Här är resultatet av veckans ritskola.........






Bokkaraktärer - vårt maskeradtema

Se vilka härliga figurer som besökte oss på skolan denna sista dag på bokveckan!
















Beskriva bokkaraktärer

En uppgift vi gjort under veckan är att parvis beskriva olika bokkaraktärer. Vi pratade om att man kan beskriva både en karaktärs utseende och egenskaper. Först övade vi oss på att beskriva Kalle Anka innan vårt eget arbete startade.





















27 april 2017

Bokbytarbord

Imorgon har vi bokbytarbord. Barnen får ha med max tre böcker. Böckerna lämnas in mot bokbytarbiljetter, sedan är det bara att byta till sig tre nya. Ett toppentillfälle att få ny härlig läsning med sig hem.

Tipspromenad

Idag gick vi tipspromenad som handlade om böcker naturligtvis. Det fanns två tipsrundor, en för de äldre barnen och en för F-1. På slutet var det en klurig utslagsfråga: Hur många böcker finns det i skolans bibliotek? 




Bokstödjarinvasion!

Nu har dom intagit skolan...........bokstödjarna!
De dyker upp lite varstans djupt försjunkna i böckernas värld. 
Härliga filurer de där bokstödjarna!














26 april 2017

Studiedag

Det har varit studiedag för skolan idag. Vi lärare har bl.a. rättat treornas nationella prov. För att bedömningen ska bli så likvärdig som möjligt rättar alltid alla lärare tillsammans.


25 april 2017

Våra magiska flygande böcker!

Titta, här svävar våra magiska flygande miniböcker!


Vi gör bokstödjare!

Idag har vi arbetat i färggrupperna och pysslat sådana här filurer.


Det är bokstödjare och dom älskar böcker och läsning minsann. Vi följde instruktioner, klippte och limmade. På torsdag ska vi göra klart dessa mysiga figurer för de ska ju naturligtvis läsa en bok. Barnen har fotat den bok de läser i just nu och bilden ska skrivas ut och och limmas fast i händerna på bokstödjaren. 

Fler bilder på bokstödjare kommer på torsdag.