27 januari 2017

Biblioteksråd

Idag var terminens första biblioteksråd. År ett har tre representanter som är med och planerar aktiviteter såsom utställningar, bokinköp, läsutmaningar och andra bokaktiviteter. Idag hade representanterna med sig vinsterna i jullovets läsbingo som de delade ut i klasserna. Denna gång hade man chansen att vinna fina bokmärken. Snart stundar Harvestadsskolans kärleksvecka så biblioteksrådet har tittat på inköp av böcker på kärlekstemat samt planerat att pynta biblioteket med hjärtan. Härligt med elevinflytande!

Yrken

I veckan funderade vi på vad ett yrke är och vilka yrken som finns i vårt närområde. Vi funderade enskilt, i par och slutligen i grupp. Tillsammans gjorde vi en lång lista som limmades in i våra SO böcker. Barnen fick också fundera över vilka verksamheter som passade ihop med dessa yrken. 
Som avslutning fick barnen rita sitt drömyrke.








Vad skulle man ta med till en öde ö?

Tänk om man hamnar på en öde ö, vad skulle man ta med sig egentligen? Detta var frågan som barnen skulle besvara på skriva stationen under veckans ASL pass. Det blev många  intressanta diskussioner i skrivarparen må ni tro. Är godis viktigt eller ska man kanske ta med sig ett fiskespö istället? Ja det är frågan! 






Pilligt värre på parkeringen där vi sydde veckans bokstav Ö. Svårast var nog att att få igenom tråden i nålsögat. Se vilket fint resultat!






Ödlor i olika mönster har vi också skapat.



25 januari 2017

Lucktext

När vi hade lyssnat på läsläxan som var till idag arbetade vi parvis med en lucktext. I en lucktext saknas vissa ord och uppgiften är att skriva i dessa. Vi gjorde ett undantag och skrev med penna.








24 januari 2017

Skogsportalen

Den här fina portalen går man numera igenom när man ska gå upp i skogen bredvid skolgården. 


Utvärdering av oss lärare

Våra elever utvärderar inte bara sitt lärande, de utvärderar också sina lärare! Modellen för utvärdering som vi ofta använder är den som kallas "two stars and a wish". Man ska säga/skriva två positiva saker först och sedan komma med en önskan, något att förbättra/tänka på. Här är några utvärderingar om en av oss:




23 januari 2017

Statistik - tabeller och diagram

På matten denna vecka pratar vi statistik. Vi tränar på att fylla i tabeller och att göra stapeldiagram.