18 augusti 2017

Fika på tisdag, 22/8

På tisdag, 22/8, har vi tänkt att gå till skogen och leka tillsammans. Vi ska gå till samma plats som vi gick till i slutet av ettan. Vi äter skollunch som vanligt men man får gärna ta med sig en liten fika. Det smakar ju så gott när man är ute!


Symmetri

Vi startar upp matten med att arbeta med symmetri. Det blir flera nya begrepp vi ska bekanta oss med, symmetri, symmetrisk, asymmetrisk, symmetrilinje, lodrät och vågrät är några exempel.














Äntligen slöjd!

Idag körde vi igång med alla lektioner enligt schemat. Lyckosamt nog tyckte eleverna så var det dags för ett efterlängtat ämne, slöjd. Alla elever har träffat våra slöjdlärare Niclas och Sinikka och fått en rundvandring i salarna. Framförallt i träslöjden är säkerheten viktig. Bandsågen till exempel får bara Niclas använda. På träslöjden måste man också ha skor på sig. Om man inte har inneskor får man ha sina uteskor.





















17 augusti 2017

Välkomna till tvåan!


Det var så roligt att träffa alla glada och pigga elever igen! Vi hade en gemensam sångsamling hela skolan där vår rektor höll tal och vår nya musiklärare Andreas sjöng med oss. Vi fick sjunga både på svenska, engelska, tyska, franska, finska och arabiska! Dessutom fick vi hälsningar med önskan om ett bra läsår från bl.a. Benjamin Ingrosso och Malin Olsson!




Vi firade skolstarten med smaskig glass i solskenet.

I klassrummen gjorde vi nya blomblad till vår viktiga solros och nya bitar till klasspusslet.




Redan imorgon ska våra elever ha ett efterlängtat ämne, slöjd. I brevet som skickades hem idag råkade vi förväxla vilka grupper som ska vilken slöjd. Följande gäller och inget annat:


Innan vi gick på sommarlov fick eleverna ta med sina muggar hem. De får gärna ta med dem tillbaka igen, namnade. Vi skulle önska att man har en mugg med sig och inte en flaska, detta för att vi lättare kan hålla ordning på våra diskbänkar om muggen får plats i diskstället.

Avslutningsvis, det har varit en härlig första dag och vi ser mycket fram mot läsåret!
År 2, nuuuu kööör vi!!!