21 april 2017

Bondgårdsbesöket - en bildbomb!

Vi låter en mängd bilder beskriva dagens superlyckade besök hos bonden Anders på Grävsten! Våra fantastiska elever är jättehärliga att åka iväg med!














































20 april 2017

Tabellträning

Tabellerna tränar vi kontinuerligt under skolveckorna. Mattekorten används flitigt. Det är härligt att kunna välja om man vill träna med en kompis eller själv.


Mjölkens väg

Idag har vi gjort de sista förberedelserna inför morgondagens bondgårdsbesök som vi ser mycket fram emot. Idag har vi pratat om mjölkens väg från ko till frukostbord. Vi har läst en faktatext samt kikat på film där kalven Kalvin har guidat oss genom hela processen. Vi har lärt oss flera nya begrepp såsom, spenar, juver, spenkoppar, pastörisering och mejeri. Två och två fick barnen lägga bilder på mjölkens väg i rätt ordning och det gick ju jättebra. Nu är vi redo och fulla med förkunskaper inför besöket imorgon!







19 april 2017

Sambandet mellan addition och subtraktion

Vi övar olika sätt att tänka när vi räknar både stora plus och stora minus. Vi pratar dessutom om sambandet mellan addition och subtraktion och att man med hjälp av addition kan kontrollera subtraktionen.




Leksakslådor med addition

Ett nytt uppdrag från direktör Kim Leksaksson damp ner hos oss idag. Vi pratade mycket och länge om alla barn som inte har några leksaker eller som inte har råd att köpa några. Kim ville att vi skulle göra presentlådor till alla dessa barn. Det fanns två olika uppdrag, ett med lite billigare leksaker och ett med dyrare. Barnen fick bestämma innehållet utifrån bilderna men summan fick inte överstiga 20kr eller 100kr beroende på vilket uppdrag man tog sig an. 

Så här blev några av lådorna!




18 april 2017

Bondgården

Nu är vi tillbaka efter påskledigheten och vi startar direkt igång med vårt lilla arbetsområde "Bondgården". Först ville vi ta reda på elevernas förkunskaper så vi skrev gemensamt en lista på en del saker som eleverna redan känner till. Därefter såg vi ett bildspel och en film. Bildspelet fokuserade på vad bondgårdens djuren i en djurfamilj heter, t.ex. ko, tjur och kalv. 

Det verkar som att eleverna liksom vi ser fram mot fredagens besök på en bondgård. Det är en bondgård med mjölkkor så därför kommer vi mestadels fokusera på just kor och mjölkproduktion i vårt arbetsområde.

Vi passar på att påminna om att eleverna måste ha gummistövlar och oömma kläder på fredag när vi åker till bondgården. Bussresan till gården tar ca 30 min.