18 november 2016

Läslovsbingo

Höstlovet benämns ju numera av många som läslovet. De som ville kunde delta i skolans Läslovsbingo. Efter 10 minuters läsning fick man sätta ett kryss. Om man fick två rader eller fler deltog man i utlottningen av böcker. Vinsterna delades idag ut till några lyckliga vinnare.





Drakar, djur och deg

På veckans ASL pass fick skrivarparen välja en drakbild som de skulle skriva till. Med hjälp av några stödpunkter så växte härliga meningar och texter fram. Barnen är så stolta över sina draktexter.





På skapandestationen arbetade vi med vit lera, och uppdraget var att forma ett djur. 




På parkeringen tränade vi finmotoriken genom att klippa ut drakar och forma veckans bokstav i deg.


17 november 2016

Färgläsning

Varje dag har vi färgläsning, för att stärka våra läsmuskler och förbättra läskonditionen. I klassrummens alla vrår ligger och sitter läsande barn. Vilken läslust hos våra ettor!



Checklista

Att använda en checklista när man har skrivit en text är inte alltid så lätt. Idag har vi pratat om vad en checklista är och varför den kan vara bra att använda. Två och två fick barnen träna på att " checka" två faktatexter som båda handlade om ekorren. Vi pratade även om likheter och skillnader mellan texterna. 



14 november 2016

Ritskola

En gång i veckan har vi ritskola. Det brukar vara mycket uppskattat. Syftet med ritskola är att träna finmotorik, följa instruktioner och öva koncentration. Givetvis övar vi vår förmåga att rita också. Vi kopplar alltid samman det vi ritar med veckans ljud. Den här veckan arbetar vi med Dd så därför ritade vi Dragonite. Pokémons går hem hos många!