19 maj 2017

Zoobesök, pizzabak och zickzack mönster

På veckans bokstav Z har barnen skrivit berättelser med rubriken " En dag på zoo". Som inspiration fick de utgå från denna detaljrika bild. 


Här är några härliga berättelser.





På skapandestationen fick barnen göra pizzor och lägga på olika ingredienser såsom, ost, paprika, tomat och skinka. Varje ingrediens kostade olika mycket och när pizzan var klar fick man räkna ihop summan och prismärka sin pizza.





På parkeringen var det pilligt värre när man skulle rita upp ett zickzack mönster med linjal och sedan limma på pyttesmå paljetter. Men fint blev det!





17 maj 2017

Sugen på pizza?

Det blev i alla fall vi när vi gjorde veckans ritskola! Det blev riktigt smarriga pizzabitar.




Efter ritskolan ville några elever få prova att göra en egen ritskola. De fick gå in på youtube och på engelska söka efter det som de ville rita. Det var mycket uppskattat!











16 maj 2017

Mats Wänblad

Författaren Mats Wänblad besökte oss idag. Tillsammans med eleverna fantiserade han ihop en spännande historia. Eleverna kände väl igen hur man bygger upp en berättande text efter att själva ha övat på det i skolan. Mats betonade vikten av krydda rejält med fantasi. Han lärde också eleverna att man kan skriva berättelser på temat "Tänk om..." . Eleverna kom på många häftiga tänk om-händelser.

"Tänk om jag vaknar en morgon och allt vatten har förvandlats till coca cola."
"Tänk om om alla människor skulle se likadana ut."

Spännande tankar eller hur!?





Efter besöket använde vi våra utvärderingsbollar och så här blev resultatet i en av klasserna.






15 maj 2017

10-tal

Nu börjar det vara dags att utöka talområdet som vi arbetar inom. Nu ska vi gå på djupet med vad 10-tal och en-tal är. Vi räknade 10-skutt med de jämna 10-talen både framlänges och baklänges och vi kommer att räkna 10-skutt när en-talssiffran inte är 0, t.ex. 12, 22, 32, 42.. När vi skuttat klart övade vi både addition och subtraktion med hela 10-tal.