9 juni 2017

Läsårets sista fredag

Vad görs den allra sista fredagen på läsåret måntro? Svaret på frågan är att det görs lite olika saker som t.ex. arbete med läsförståelse och talen 0-100. Vi äter god mat också på resturang Solrosen.

Vi passar på arr påminna om att man behöver ha med sig en namnad papperskasse på måndag om man inte redan haft det. Det är mycket som ska tas med hem. Tänk på att tömma ditt barns fack i kapphallen så att vi får det städat under sommaren. Ta också hem eventuella extraskor från kapphallen nere.

Trevlig helg!

























8 juni 2017

Maskrosens livscykel

Ett mål i NO är att man ska kunna några djur och växters livscykler. Därför passar det bra att prata om maskrosens livscykel. Vi samtalade först och såg en kort film innan det var dags för att arbeta självständigt. Bilderna skulle målas, klippas ut och limmas in i rätt ordning i NO-boken.










7 juni 2017

Maskrosen




Dessa sista skoldagar ska vi lära oss fakta om maskrosen. Ett av målen är att man ska kunna en blommas olika delar. Vi har valt att hålla oss till ett fåtal delar, vilka ser ni på bilderna.


Vi såg på flera intressanta filmer om maskrosen och avslutade med en ritskola.





























Q som i QR-kod

Qq är den bokstav som vi sparade till sist. Att komma på något att göra som passar till bokstaven har underlättats sen införandet av QR-koder! I skrivarparen gick man idag runt till 10 olika frågor, alla dolda i en QR-kod. Eftersom. I inte hade tur med vädret var vi tvungna att sätta upp våra frågor inomhus. 

Temat på frågorna var seriefigurer. Den ena i paret höll i QR-avläsaren och läste av frågan och den andra skrev svar på frågan på sin lärplatta. Det var en del kluriga frågor och också lite klurigt att komma ihåg stor bokstav och punkt. Det är tur att vi har våra checklistor tilll hjälp.









Så här roligt var det att arbeta med QR-koder: