21 december 2016

God jul & gott nytt år!


En hel termin! Redan?! Hur är det möjligt?
Idag hölls det julavslutning för hela skolan i idrottshallen. Vi sjöng ett par gemensamma sånger och sedan sjöng varje klass en sång. Vi bidrog med "En sockerbagare" och eleverna gjorde det med bravur! Även personalen bidrog med en fantastisk (?) version av "Tre pepparkaksgubbar". Efter den gemensamma  avslutningen samlades vi i klassrummen och lyssnade på Lyckoborgen samtidigt som vi fikade.

Vår musiklärare Johan.

Tack för en lärorik och rolig första termin i år 1. Vi ses igen den 9 januari 2017!


God jul & gott nytt år!!!




20 december 2016

Lyckoborgen

Ohhh så spännande det är att lyssna på Lyckoborgen! Hur ska det gå med Sasha, Kimmy, Mino, Justus och alla lyllorna? Vi lyssnar på avsnitt 21 imorgon och sedan återstår 3 avsnitt som ni gärna får lyssna på hemma så barnen får veta upplösningen. Avsnitten finns på Barnradion-Sveriges Radio. Idag har barnen fått färglägga Lyckoborgen. Bra finmotoriskt träning att hålla sig innanför linjerna.


Vi sorterar svenska djur och fåglar

Vi har gjort en bedömningsuppgift på NO passet i veckan. Barnen har ju tränat på att sortera in några svenska djur och fåglar efter hur de anpassar sig till vintern. Vilka går i ide/dvala, vilka flyttar och vilka övervintrar?
Barnen fick klippa ut och limma in djuren på rätt plats. Klurigt tyckte en del och lätt tyckte andra.





19 december 2016

Ritskola - tomte

Klart vi ritar tomtar på ritskolan så här dan, före dan, före dan, före dan, före dan, före dopparedan!








Restaurang Solrosen

Nu är omröstningen av namn till vår skolmatsal klar. Alla klasser fick lämna in förslag på namn och elevrådet gjorde sedan en omröstning. Tänk att det blev förslaget som kom från år 1. 😀

Bokvinst

Grattis alla lyckosamma vinnare i bibliotekets jultipspromenad! Idag fick vi dela ut fina bokvinster i år 1. Passande nog så var det en härlig bok som handlar om julen.