11 januari 2019

Människans bästa...

Årets första Grej handlade om hundar. Vi lärde oss mycket spännande och intressant.












10 januari 2019

Dröm eller verklighet

Innan jullovet skrev vi berättande texter på temat önskningar. I veckan var det dags att skriva igen. Den här gången var temat dröm eller verklighet. Som inspiration läste vi början på en text högt. Därefter fick eleverna läsa textens fortsättning på egen hand.


Efter ett samtal om texten tittade eleverna igen på återkopplingen de fick förra gången på önsketexten för att ha sina utvecklingsområden aktuella.
Sedan var det dags att skriva. Man kunde välja på att fantisera en egen berättelse, berätta om något självupplevt eller återberätta texten de läst.











Fireworks

Årets första ritskola blev denna tjusiga nyårsraket. Här ser ni några av de fina pjäserna:


















Problemlösning

Vi startade upp vårterminen med flera kluringar, problemlösning. 
En del problem var klurigare än andra. Dessa problem lyftes i klasserna för diskussion och redovisning. Det blev härliga diskussioner och någon aha- upplevelse hos barnen! 








9 januari 2019

Kropp och hälsa!

Ny termin och nytt område på No:n! Under våren kommer vi arbeta med kropp och hälsa vilket kommer innehålla massor spännande områden. Vi börjar veckans No lektion med en presentation av området kropp och hälsa, där vi går igenom målen vi arbetar mot samt alla olika delar vi kommer jobba med. 











Efter presentationen får eleverna göra varsin framsida till deras nya arbetsbok, där de målar saker som de själva kopplar till kropp och hälsa. 











På nästa veckas No lektion kommer skolsköterskan på besök och ger eleverna en introduktion i kost och hälsa! 

8 januari 2019

Nyårskarameller

Idag , på den första skoldagen 2019 ,så har vi summerat 2018 på olika sätt. Vi har bland annant gjort dessa nyårskarameller som vi sedan kommer att läsa upp och sätta upp i klassrummen. Lilla aktuellts årskrönika har vi också kikat på där vi fick en bra sammanfattning om året som gått både i Sverige och ute i världen.
















Marshmallowsutmaning!

Nu äntligen är vi igång och det även med tekniken! Vi kickstartar tekniken med en marshmallowsutmaning. Elverna blir indelade i grupper och varje grupp får 15 spagettistrån, tejp, 1 meter snöre och 1 marshmallow till sitt förfogande. Deras utmaning är att på 18 minuter konstruera en konstruktion som kan stå av sig självt på bordet, och där marshmallowsen måste vara på toppen. 


Material:


KLARA, FÄRDIGA, GÅ!












Alla grupper klarade av utmaningen på många olika och kreativa sätt!