18 maj 2018

Fenrisulven blir fjättrad

I veckan har vi fortsatt arbetet med den nordiska mytologin. Den här gången handlade det om fenrisulven, ett av Lokes barn som gudarna till slut fick binda för att tygla. 
Barnen fick se film och därefter läsa en text om berättelsen. 




När de hade läst texten två och två fick de i paren svara på frågor. Frågorna var av blandad karaktär, en del svar fanns direkt i texten medan andra fick barnen klura lite mer på. 




Nästa vecka fortsätter vi med arbete kring fenrisulven i den nordiska mytologin. Då med återberättande text, i skriftlig form. 





Slöjd är livet!

Slöjden är ett ämne som våra elever tycker mycket om så därför är fredagen en favoritdag. Här kommer några härliga bilder från en av våra klassers slöjdande. På träslöjden är det tillverkning av namnskyltar som står på agendan. Först gäller det att skissa upp en modell för att sedan starta upp skapandet.















På textilslöjden är det flera olika projekt på gång. Titta här får ni se!


















17 maj 2018

Fjärilsorigami

Vi har gjort en riktigt utmanande uppgift idag! Vi har vikt fjärilar. Det var så utmanande och klurigt att vi inte riktigt hann fotografera. Det blev ett par bilder i början av vikningen och en när alla fjärilar var klara.







Fjärilssläpp

Så var dagen här då vi skulle ta avsked av våra vackra små fjärilsvänner. Alla elever samlades bakom kullen när det stora ögonblicket var inne. Tillsammans räknade vi ner från 10 och när vi kom till 0 så lyfte vi på locken. Så här såg det ut!




Här kommer några fler bilder från släppet.














16 maj 2018

Vackra fjärilar

Det är stort fokus på våra fjärilar som inom kort ska släppas ut i det fria. Vi både räknar med fjärilar och ritar fjärilar. 























Klänning, ankare, ugn......

.......ankare och regn. Titta vi har spelat ett ng-ljudsspel där man fick träna på ljudets tre olika stavningar! 
Roligt och bra skriv och stavningsträning. Nu lämnar vi ng-ljudet för den här gången.





15 maj 2018

Vackra bilder, vårbjörken

Vackra vårbilder som skapats på bilden hänger nu i våra klassrum. Visst är de underbara!







Fjärilens delar

I våra klassrum vi observera våra fjärilars liv. Veckans NO handlade om fjärilens delar och vad fjärilen äter. Vi studerade fjärilarna i fjärilshusen. Detta är så spännande! 






Det röda i burarna är inte blod (det ser lite otäckt ut) utan överblivet ”bajs” som fanns kvar i larven när den förpuppade sig och inte kom ut när larven var i puppan.