17 maj 2019

Göta kanal

19 mil långt byggnadsprojekt var veckans ledtråd på Grej of the day. Våra kluriga elever hade full koll!
Det var intressant och lärorikt att fördjupa oss i Göta kanal. Nu vet vi varför den byggdes, av vilka och vem som låg bakom byggandet. Vi har också lärt oss en massa om slussar.

















16 maj 2019

Berättelsen om Muhammed

Vi arbetar vidare med världsreligionerna och islam denna veckan. Nu har vi tagit del av berättelsen om Muhammed ur Koranen och ritat bilder till dessa. 










15 maj 2019

Islam

I veckan har vi fokuserat på islam på våra so-lektioner. Upplägget är ungefär detsamma som när vi jobbade med kristendomen. Vi utgår ofta från power point-presentationer som blir ett diskussionsunderlag. Vi ser någon eller några filmer. Vi har också läst faktatext och svarat på frågor. 









14 maj 2019

Strategiska spel

Vi varvar matematikundervisningen så att det blir varierat innehåll. I veckan får eleverna prova på att spela olika strategispel som tränar problemlösningsförmågan. Detta var mycket uppskattat hos barnen som tyckte om att få klura och utmana varandra.







Redovisning av skelett

Den här veckan får eleverna redovisa sina grupparbeten om skelettet. 

Innan det är dags för redovisning får grupperna några minuter på sig att träna och fixa det sista.


Exempelvis klippa färdigt skelett.. 


Dela upp vem dom ska säga vad...


Sen är det dags för redovisning! 





Nu börjar eleverna i årskurs 3 bli proffs på att redovisa! ⭐️

13 maj 2019

Multiplikationsalgoritmer

Vi lär oss nytt på matten. Det är dags för multiplikationsalgoritmer! Lite trixigt för man måste nu både komma ihåg tabellerna och tänka på hur man ställer upp algoritmen. Vi märkte att många behöver repetera tabellerna så det kommer vi fokusera på under mattelektionerna en period.







Häxorna

Som ny högläsningsbok har vi valt att lyssna på en dramatisering av Roald Dahls spännande bok häxorna. Avsnitten finns på Sveriges radio och är 15 minuter långa. Det var 15 minuter som gav mersmak när vi lyssnade på första avsnittet! Under lyssningen lyssnade vi extra noga efter kännetecken på häxor. Om man ska tro berättelsen finns häxorna överallt omkring oss så vi måste vara observanta! Särskilt barn måste vara uppmärksamma...