25 maj 2018

Veckans grej

Den här veckans ledtråd var extra klurig för den bestod av två delar. Den första delen var en rebus.
När vi klurat ut att det handlar om en religös högtid kunde gissningarna börja. Det kom många gissningar kring kristna högtider men till slut landade vi rätt. Grej of the day handlade idag om en muslimsk högtid,  ramadan. Intressant och lärorikt tyckte alla.













24 maj 2018

Ritskola - Fenrisulven

Akta er!!! Här kommer Fenrisulven!



















Melodifestivalen

Vi startade dagen med en helt fantastisk melodifestival på Bogestad! Eleverna som uppträdde gjorde det med bravur och publiken var fantastisk! 










23 maj 2018

Vi spelar spel!


Vilket tal tänker jag på? Ja, det är en liten övning som vi har gjort som börjar med att läraren skriver upp sex olika tal på tavlan. Med hjälp av lärarens ledtrådar får barnen i par klura ut vilket tal läraren tänker på. Så här kan en ledtråd låta:
Detta tal har lika många ental som tiotal. Tiotalet är större än fem men mindre än sju.
Rätt svar......66.

Vi har också spelat två olika mattespel idag. Ett som handlade om geometriska objekt och ett om pengar. Båda spelen var mycket uppskattade.






22 maj 2018

Fenrisulven

 I veckan har vi påbörjat vårt skriftliga återberättande om när Fenrisulven blev bunden. Vi började med att kika på utvecklingstrappan och de olika stegen. Tillsammans läste vi fyra olika exempeltexter( fyra olika varianter av Bockarna Bruse) och diskuterade oss fram till vilket steg respektive text passade in på. Det blev en bra diskussion och barnen såg tydligt skillnaderna mellan texterna. Efter detta var vi redo att köra igång. Barnen fick välja mellan två olika nivåer. En tankekarta med bilder och stödord att ta hjälp av, eller en lite lättare variant i form av ett arbetsblad med färre bilder och enklare stödord. Eleverna fick ockå välja mellan att skriva för hand eller på Ipad. Uppgiften engagerade och skrivandet kom igång på bästa sätt.