10 februari 2017

Kärleksvecka coming up!

Nästa vecka kör vi tema kärlek❤️❤️❤️
Det blir en vecka full med hjärtliga lektioner och annat mys.
I biblioteket är det pyntat och klart.


Vinteridrott

Idag var det vintersport på idrotten. Det är bäst att passa på nu när vi har ett litet täcke med snö ute. Fullt ös i pulkabacken! Alla barn var så nöjda när de kom in med rosiga kinder.

Samling nedanför backen för att prata åkregler.

Veckans författarpar

Varje fredag får ett skrivarpar läsa upp veckans ASL text högt för klassen. Vi kallar det för veckans författarpar. När texten är uppläst så ger klasskompisarna respons med hjälp av två stjärnor och en önskan(trollstaven).


Stjärnorna är två saker som var bra med redovisningen och önskan är ett tips på vad man kan förbättra till nästa gång. Detta är ett av sätten som vi använder oss utav när vi arbetar med kamratrespons. Barnen är redan mycket duktiga på att ge riktigt bra respons. Idag var önskan att titta upp lite mer på publiken när man läser. Javisst, en riktigt bra önskan för att bli ännu vassare på att redovisa inför en grupp.




Gåtor, garntofsar, gem, grodor och gudomliga glassar!

På veckans bokstav G har vi skrivit gåtor. Klurigt och roligt tyckte barnen. 





Vi har tränat finmotoriken genom att knåpa ihop garntofsar samt gjort kedjor av gem. Pilligt värre, men riktigt kul. Några hann också med att måla grodmandalas.





På skapandestationen har vi gjort smarriga glassar i regnbågens alla färger. Mumsfillibabba vad sugna vi blev.





9 februari 2017

Vi observerar vårt klassträd

I veckan har vi observerat vårt klassträd. Hur ser trädet ut nu på vintern jämfört med i höstas? Vi har också repeterat årets månader och årstider. Vi kommer att pausa vårt arbetsområde om året en stund för efter lovet kommer vi att starta upp NTA(natur och teknik för alla)temat Fasta ämnen och vätskor. Mer information om detta kommer.






8 februari 2017

Trugs

I en av våra läsgrupper introducerades idag ett spel, Trugs. Spelet spelas som Uno och är ett lustfyllt sätt att öva läsning på.


Gissa yrket

Vårt arbetsområde om yrken och veckans bokstav som är Gg resulterade i uppgiften att gissa yrket. 




Vi avslutar vårt arbetsområde om yrken och verksamheter i närområdet

I veckan avslutar vi arbetet med vårt närområde, yrken och verksamheter. Har vi nått målen? Barnen har fått visa vad de kan genom att svara skriftligt på några frågor. 




7 februari 2017

Klockan

Nu kommer vi att arbeta intensivt med klockan en tid framöver. För att kunna anpassa undervisningen gjorde vi därför ett 'förtest' idag. Alla fick uppgifter med analog klocka och de som ville fick också gärna göra uppgifter med digital tid. Prata gärna om klockan och tid hemma.








6 februari 2017

Tabellträning

Idag har pratat huvudräkningsstrategier för att bli snabba på additions och subtraktionstabellerna. Vi tittade på detta Youtube-klipp tillsammans(klicka på länken) Bra tips från Bengt! Vi tränade oss sedan på att använda strategierna när vi spelade " längsta vägen"