22 september 2017

Grej of the day

"Kunskap är coolt" - eller hur?!

Med en speciell musikjingel och orden kunskap är coolt kommer vi att inleda en minilektion på 10-15 min varje fredag. Vi följer ett vedertaget koncept som går under namnet "Grej of the day". Vi kommer dock inte ha en microlektion varje dag utan vi nöjer oss med en gång i veckan.

Lektionerna baseras på personer, platser eller händelser och syftet, tillsammans med kunskap, är att sprida en positiv inställning till att lära. Syftet är också att öka allmänbildningen.

En ledtråd kommer att ges varje måndag  för att inspirera eleverna och få igång deras tankar. Exempel: ”djup, djupare… ” för Marianergraven. Lektionen inleds med att eleverna får gissa vad lektionen ska komma att handla om. Därefter följer en enkel presentation och efteråt dokumenterar eleverna något de tagit till sig från presentationen i sin Grej of the day-bok.

Eleverna kommer att få önska vad de vill ha för innehåll på lektionerna, något de verkligen gick igång på idag när vi presenterade Grej of the day. Nu längtar till på måndag för då kommer den första ledtråden!