20 december 2018

God jul & gott nytt år!

Årets sista skoldag inleddes med en julavslutning för år 2-6 på Bogestadsskolan. Tre av våra elever höll i avslutningen tillsammans med Andreas. Alla sjöng sånger tillsammans och mellanstadieklasserna uppträdde med varsin sång. Vi fick också se en film om vad personalen egentligen gör på skolan när alla elever gått hem... 😉
När vi kom tillbaka till klassrummen bjöds det på fika och vi lyssnade på dagens avsnitt av ”Tonje i Glimmerdalen”. Om man vill höra slutet på berättelsen så får man gå on på Sveriges radio och söka på kalendern.

Vi vill passa på att tacka för den här terminen. Vi har många roliga stunder och mina minnen tillsammans och vi ser fram mot vårterminen och elevernas sista halvår på lågstadiet!

God jul & Gott nytt år!

Klicka här för vår lilla juldans:


19 december 2018

Klockan 10

Skoldagen slutar klockan 10 imorgon. Då tar fritids vid för de elever som ska vara där.

Saffran

En Grej till ville vi hinna med innan vi tar jullov. Ledtråden var ”dyrbar och giftig”. Det var lite klurigt att lista ut ämnet som var saffran.
Vi lärde oss mycket om världens dyraste krydda och framförallt insåg vi vilket hårt arbete som krävs för varje gram av kryddan.













Spratteltomte!

Under veckan har eleverna fått göra spratteltomtar och presentboxar på tekniken! De har klippt, klistrat, konstruerat och designat. Det har varit full aktivitet och många kreativa elever! 
















18 december 2018

Christmas movie!

På årets sista engelskalektion ser vi julfilmen Annabells wish, med engelskt tal och svensk text.









Efter filmen får de jobba med några arbetsblad med jultema.










Julstök

Nu är det nära till jullov. Vi varvar ner även i skolan och såhär i sista veckan har vi jobbat med lite knep och knåp i ett julhäfte. 
















17 december 2018

Jullovets läsutmaning

I veckan får alla barn hem jullovets läsutmaning. I år är det en spelplan där man ska kryssa en ruta för varje kvart man läser. Läser man alla 26 kvartar och lämnar  in utmaningen efter lovet så är man med i utlottningen av fina bokpriser. Läsutmaningen är frivillig, men vi uppmanar naturligtvis alla att delta då det är bra träning för både läsmuskler och läskondition. Så här ser utmaningen ut:










14 december 2018

Se så fint...

... det blir när vi hjälps åt! Målarbilderna som vi under veckan har hjälpts åt med att måla är nu klara och uppsatta. 







Drömmar

Veckans ledtråd var REM och det var riktigt klurigt att lista ut. Efter ytterligare en ledtråd i form av en bild så kom eleverna på att det skulle handla om drömmar. Det blev en lärorik minilektion om varför vi drömmer, hur vi drömmer och vad som faktiskt händer i hjärnan under drömsömnen.
















13 december 2018

Lucia 2018

Tack alla tvåor för ett vackert luciatåg!

Idiomatiska uttryck

Här kommer en bildbomb med flera idiomatiska uttryck som vi jobbade med idag på svenskan. Ett sådant uttryck kan för många vara svåra att förstå vad man menar med, men här kommer några bilder med förklaringar.