21 december 2017

Terminens sista skoldag

Höstterminen avslutades med en mysig och fin avslutning för hela skolan i idrottssalen. Vi bjöds på stämningsfull sång från alla klasser, vacker solosång och fantastisk dans. Eleverna fick också se personalens tolkning av Snövit, vilken verkar ha blivit uppskattad!

Väl tillbaka i klassrummen fikade vi och lyssnade på dagens avsnitt av ”Marvinter”. De tre återstående avsnitten får man lyssna på hemma hemma. Tror de flesta vill veta hur det går för Hugo, Lumina och farmor Signe!











God Jul

Tack alla barn och föräldrar för en härlig termin.
Vi önskar er alla en God Jul och ett Gott Nytt År!

20 december 2017

Valfri ritskola

Terminens allra sista ritskola blev helt valfri till elevernas glädje. Vi tränande vår finmotorik och att skapa med god kvalitet men också på att skriva på engelska. Vi brukar använda youtube och söka på ”how to draw...” Det skapades många välgjorda bilder, här är några från skapartillfället.






19 december 2017

Diagnos och bankvalv

Kan jag det här med algoritmer nu? När ska det vara minnessiffra och när ska jag växla? Ja, idag har barnen fått testa sina kunskaper i en diagnos och de har även gjort en utvärdering. 
Efter diagnosen fick eleverna bryta sig in i ett bankvalv minsann genom att lösa algoritmer på miniwhiteboarden. Mycket uppskattat!












18 december 2017

Diagonalerna

Så var sista veckan innan  jullovet igång och idag har vi gått igenom den näst sista grundformen som är digonalerna. Vi har tränat grundformen på IPad, miniwhiteboard, på stort papper och på litet papper så nu är vi redo att ta oss an nya bokstäver.











15 december 2017

Kahoot

Känner ni till Kahoot? Det gör alla våra tvåor och de gillar det! Se bara utvärderingen i en av våra grupper.
I Kahoot kan man skapa egen frågesport. Vi hade gjort en frågesport där vi frågade en fråga från varje Grej of the day-ämne vi haft under hösten. Frågan kommer upp på tavlan och eleverna svarar på sina egna lärplattor. Vi gjorde det i syfte att se om eleverna minns vad vi pratat om.
När alla svarat kommer svarsstatistiken upp på tavlan och vi kunde diskutera vilket svar som var rätt.
Det kommer antagligen att bli fler Kahooter framöver för det var som sagt ett roligt och uppskattat sätt att testa sina kunskaper.







Algoritmpussel

Nu börjar flera elever tycka att det är tjatigt med subtraktionsalgoritmer och det tar vi som ett gott tecken! Förhoppningsvis har vi räknat så många att kunskapen sitter kvar benhårt! Nästa vecka är tanken att vi ska räkna både addition- och subtraktionsalgoritmer så att eleverna inte blandar ihop hur man gör. Idag tränade vi med hjälp av pussel.






14 december 2017

Vi skriver och skriver och skriver

Alla arbetar i sin egen takt med bokstäverna och har man gjort klart får man träna på att skriva ord istället. Den här gången skrev man julord.





Ritskola med jultema

Under eftermiddagen idag hade klasserna ritskola. Självklart med jultema då det nu bara är 10 dagar kvar till julafton! Det blev många fina bilder i våra ritböcker. 




Jullovsutmaning

Precis som inför alla andra lov har biblioteket ordnat en läsutmaning. Våra bibliotekrådsrepresentanter har eller kommer att presentera den i klasserna. Den här gången är utmaningens syfte att öva läskonditionen. Alla som vill har möjlighet att låna hem böcker från skolbiblioteket över lovet.




13 december 2017

Solen

Vi har tidigare läst om solen då vi tränat på hur vi skriver en faktatext. Idag fortsatte arbetet inom ämnet solen och vi såg spännande filmer om vår närmaste stjärna, solen, och hur det kan se ut när det blir total solförmörkelse. 
Efteråt svarade vi på frågor för att se vad vi hade lärt oss. När vi sedan gick igenom frågorna fick vi kontrollera att vi hade skrivit rätt.. i solens mitt är det ca 15 miljoner grader varmt... det är varmt det! 




Vacker luciamorgon


Våra fantastiska elever bjöd skolan på ett lika vackert luciatåg idag. Efteråt belönades de med pepparkaka, Festis och clementin vilket var mycket uppskattat.

12 december 2017

(Backup) Snölek & luciatåg

Vilken dag och vilken kväll! Först kom snön vilket gav oss fantastisk lek på rasten.
Sedan bjöd våra underbara elever på ett jättefint luciatåg för många nära och kära! De var sååå duktiga! Imorgon lussar vi för elever och personal på skolan. Bilderna är tagna under generalrepetitionen.